Maastricht | info@stoot.com | 06-42601538

INSPIRATIE: een verzameling aan spreuken, boeken en gedachten, binnen en buiten de wereld van mediation, over wel en niet verbinden

VERGEVING

Het is een keuze om te vergeven, soms een van de moeilijkste keuzen in iemands leven, zeker als iets onvergeeflijk lijkt. Een insprirerende verzameling verhalen, met het geloof als steun.

Pourquoi Pardonner, Johan Christoph Arnold

DOORVRAGEN

"Een echt goed gesprek begint pas bij doorvragen."

En bij het in kaart brengen van de onderlinge relaties. Om 'achterklap en wandelgangenpraat' om te zetten in 'constructieve roddel'.

De vraag op het antwoord, Joep Choy

verbinden

"Willen spelen en verbinden"

Een van de sterkste behoeften van de mens maar als volwassene soms verleerd... Een luchtig en doordacht gedachtegoed van een filosoof vol enerige.

Filosofie voor een weergaloos leven, Lammert Kamphuis

KWETSBAARHEID

Wat is de zin van het leven? 'Kwetsbaarheid en Verbinding' blijkt het eerste levensinzicht. Predikant Kruijff: "je hebt anderen nodig om verder te komen. Door te verharden, raak je de kern kwijt die jou menselijk maakt. Krachtige taal is kwetsbare taal."

De zin van het leven, Fokke Obbema

VRAGEN STELLEN

"De kunst van goede vragen stellen"

Een praktische gids voor het stellen van goede vragen, zodat we gesprekken kunnen voeren die leiden tot verdieping en verbinding.

Socrates op sneakers, Elke WIss

GESPREK GENEEST

"Altijd verbonden en toch eenzaam"

We leven in een technologisch universum waarin we altijd communiceren. En toch hebben we het gesprek opgeofferd voor digitale verbinding.

Reclaiming conversations, Sherry Turkle

weefsel der mensheid

Cartograaf Carlijn Kingma tekent als een architect om de weg in ons leven te vinden. Onder andere linksboven de handen die naar elkaar reiken als symbool voor de menselijke drang naar verbinding.

Carlijn Kingma

contact

"Contact is essentieel voor een goede gezondheid."

Dr. Vivek Murthy, health advisor Obama

Als je accepteert dat je een conflict hebt en hulp vraagt om het op te lossen, verbind je jezelf met anderen en dat is een eerste stap in de goede richting.

shinkyo

"Hoe groter de kloof, hoe mooier de brug"

Martin Luther King

Dit is de beroemde, heilige Japanse brug Shinkyo in Nikko, een voorrecht om daar te zijn geweest. Gebouwd in 1636 en liggend aan het begin van het tempelgebied. Daar lopend, voelde ik een serene rust, een gevoel van bezinning. Iets dat ook mensen in conflict kan helpen, om niet de kloof maar uiteindelijk de brug te zien die hen dichter bij elkaar kan brengen.